Forza Street – Kipróbáltuk Windows 10-en, nem is olyan rossz, mint amilyennek vártuk.

2019.04.17

Alig pár napja ütötte fel a fejét a hír, hogy a Forza joggal híres sorozata tiszteletét teszi mobilkészüléken is. Ezzel a hírrel egy időben a játékot Windows 10 operációs rendszerrel rendelkező felhasználók már ki is próbálhatják. Az már más kérdés, hogy a Forza horizon 2 mellett kelthet-e bármi érdeklődést. 

Mi viszont kíváncsiak voltunk, hogy mit tud a Forza Street ugyanis hamarosan android és ios rendszerű készülékekre is be fog farolni. Bevallom őszintén amint megtudtam, hogy egy szimpla 2 gombos versenyjátékról van szó, máris félve gondoltam a projectre, ugyanis milyen élményt adhat egy kétgombos igen csekély kihívást jelentő kezelhetőség. De legnagyobb meglepetésemre az élmény meglepően jó volt. Lássuk is, hogy miért:

A könnyű kezelhetőség miatt a tutorial sem sikerült túl bonyolultra, amit pár könnyed versenyen egy izmosabb géppel sajátíthatjuk el. Ez után már megkapjuk saját autónkat, amiket úgy tudunk nyerni különböző módon, akár prémium kártyákkal vagy class credittel. Ugyanis 4 különböző osztályba sorolhatjuk a játékon belül az autókat: Sport, Street, Muscle, Super, Minden class-ban több csillaggal ellátott verdát tudunk beszerezni, amik mind hatással, vannak a teljesítményre. Külön tuningolni is tudjuk őket, amik eléggé fixek az elején. Pl. a csillagoktól függ, hogy tudunk-e felnit, vagy különböző optikai tuningot felszerelni a gépsárkányunkra. Rengeteg autó áll a rendelkezésünkre, amit viszonylag elég bőkezűen osztogatnak. 1 napi játék után már 14 autó tulajdonosa voltam, köztük olyan különlegességeknek, mint a Porsche Spider, vagy a Nissan GTR Premium.  

A Storymód nincs nagyon túltolva, különböző több versenyes fordulókon kell részt vennünk, amit egymás után követnek változó darabszámú futamok. Ezekhez kell majd az energia, ami gyorsan fogy, de viszonylag gyorsan is töltődik fel. Míg az autónk servizelése csak abban fullad ki, hogy plusz költenünk kell rá, ha csak 1 autóval szeretnénk versenyezni, ugyanis 3 verseny után javítanunk kell az autónkat, amit csak a következő versenyen vagy egy kis idő múltán tudunk elkerülni. Tehát az energián kívül még erre is figyelnünk kell. Egyelőre csak storyküldetések, és tuning versenyek várnak ránk, amikért elég hasznos cuccokat kapunk, ha többször nekik futva 100 százalékosra teljesítjük. 

A versenyek hangulata óriási lett. Látványos kivitelezés, amit nagyon remélünk, hogy a mobilos verzióban is visszatükröződik majd. Nagyon szépen vannak kivitelezve az autók, a versenyek hangulata meg valami fenomenális lett. A Turn 10-es srácok azért autóverseny hangulatot tudnak csinálni, és a maximumot kihozták, amit egy kétgombos irányítású versenyjátékból ki lehet. Ugyanis a versenyen végig látványosabbnál látványosabb kamera nézeteket kapunk, amit egy hagyományos verseny játékban még a replay alatt sem tudtunk ennyire élvezni. A verseny minden pillanata olyan mintha Brian O'Conner szerepében valamelyik Halálos Iramban epizód egyik versenyjelenetében lennénk, és ezt a legnagyobb túlzás nélkül állítom. Bődületesen jó hangok, a látványos kamera nézetek olyan szinten kiélezik a verseny hangulatát, hogy amikor fej-fej mellett ér a célba a két autó akkor még lelassított lökhárító jelenetet is kapunk ahol kicsit több ideig tudjuk átélni a pár centivel történő győzelem pillanatát. 

Ha valami ilyesmit fog nyújtani nekünk mobilkészülékeken is a Forza Street akkor bizony a leegyszerűsített irányítás ellenére is egy kiváló verseny játékot kapunk android és iOS operációs rendszerre is. Pontos megjelenési dátum sajnos nincs, de már nagyon várjuk a megjelenést, mivel a multiplayer menüpont alatt a windows-os verzióban is csak coming soon felirat díszeleg, de mindenképpen nagy élményt adhat még a multiplayer része is. Csak győzzük kivárni.