FOG – Új Battle Royale érkezik hamarosan

2020.09.22

Izommetrikus Battle Royale játékból viszonylag sok jelent meg az utóbbi időkben, elég, ha csak a Last Stand-et, vagy a Royale Crown-t említjük. Most viszont egy új kihívó kerül hamarosan megjelenésre, ami a Playneta Limited legújabb játéka lesz, egy fantasy világban játszódó izommetrikus nézetű Battle Royale, szép grafikával, és érdekes játékmenettel. 

A FOG talán legjobban az RPG stílus elemeket keveri a Battle Royale-al, ugyanis itt is három karakter közül választhatunk, pont, mint a hasonló MMORPG, és RPG játékokban, itt is van egy assassin szerű Rogue karakter, egy berserker szerű Warrior, de választhatunk mágushoz hasonló Conjurer-t is. 

A játék elején nem léghajóval, vagy repülővel érkezünk, hanem több teleport kapu közül választhatunk, hogy hol szeretnénk "szellemként" kezdeni, ugyanis utána van tizenöt másodpercünk, hogy keressünk egy helyet, ahol ténylegesen el tudjuk kezdeni a játékot, és szellemlényből átváltozunk választott karakterünkké. Innentől szokásos tempóban a Lootolnunk kell, képességeket és fegyvereket fejleszteni, illetve haladni folyamatosan a kör közepe felé, de csak óvatosan, hiszen rengeteg mob vár ránk, akik gyorsan, sokat sebeznek, és kitartóan üldöznek, ha éppen menekülésre adnánk a fejünket. 

Szóval így első ránézésére a FOG - Battle Royale erőssége mindenképpen a nehézségében rejlik, és bizony komoly kihívást fog jelenteni. A stílus kedvelőinek mindenképpen érdemes tenni vele egy próbát.