Final Fighter – Teszt – Beszóltál? Játszzuk le Final Fighterben!

2019.07.11

1V1 Fighting game-ből van bőven a mobiljátékok piacán, de egy kezünkön meg tudnánk számolni, hány olyan alkalmazás van, ami egyáltalán megüti azt a szintet, amit esetleg egy ilyen játéktól elvárhat az ember. Szerencsére a Final Fighter ebben a kategóriában egy elég igényes próbálkozás lett. Lássuk, hogy miért:

Ha elindítjuk a játékot egy látványos intró videó fogad minket, ami számomra máris egy igényesebb alkotás érzését kelti már elindulás előtt. Szerverválasztás után, máris a menüben találjuk magunkat, ahol egy hosszabb tutorial után, ami bemutatja a rengeteg játékmódot, máris kedvünk szerint vethetjük be magunkat a különböző harcok tömegébe. 

Közel 20 elég különböző harcstílussal ellátott karakter áll majd a rendelkezésünkre, de ezeket fel kell oldanunk a játék folyamán. Puzzle darabkákat kell gyűjtenünk belőlük, és ha elegendő számút sikerült bezsákolnunk, akkor tudjuk feloldani az adott hőst, akik csillagok szerint és rangok szerint is be vannak táblázva. Így nem mindegy, hogy milyen rangú harcost sikerül feloldanunk, akit folyamatosan többféle képen is tudunk fejleszteni. Külön érdekesség, hogy a King of Fighters-ből ismert Kyo is a választható hősök között van. Harcstílusok viszont a lehető legjobban eltér, aminek köszönhetően szívesen elsajátítanánk szinte az összes karaktert. A Kombókat meglepően változatosra sikerült alkotni, ugyanis az alapon kívül egy plusz erős támadással rendelkezünk, amiket kombózni tudunk, úgy-hogy a bevitt kombinációk közben még erősebb speciális támadást is bevethetünk, úgy, hogy mindezek felett még egy szuper attack-al is megpecsételhetjük ellenségünk sorsát. De sajnos ezt csak bizonyos időközönként tudjuk bevetni. Ezeken felül tudunk ugrás közben támadni, különböző lövéseket leadni, illetve nagy sebzést okozó felütést is alkalmazni. Ezekkel együttvéve valóban nagyon változatos harcot tudunk alkalmazni bármilyen ellenféllel szemben. 

A játékmódok változatossága még akár egy konzol típusú játékot is megszégyenít, ugyanis az 1v1-es harcokon felül még tudunk arcade módban több kisebb ellenség ellen egy nagyobb pályán balról jobbra haladva, eljutva a boss-ig, akit szintén kemény harcok közepette kell legyőznünk. A Sztori mód 1v1-es harcokból és a fent említett arcade harcokból állnak össze vegyesen, amik sikeres teljesítésért egy idő után még karaktereket is kaphatunk. 

Lehetőségünk van 1v1-be harcolni a gép ellen, Online egy random játékos ellen, vagy akár barátunk ellen is, de ha inkább coop-ba szeretnénk játszani arra is van lehetőség a Teamfight-on belül, ahol a sztoriból ismert arcade módot tudjuk barátunkkal együtt lejátszani. Külön menüpont van a játékban a Challengeknek ugyanis, 4 fő kihívást teljesíthetünk, amikért szintén nem kis ajándékokat lehet begyűjteni, de ezeket azért nem adják olyan könnyen nekünk. Keményen meg kell dolgozni a győzelemért, ugyanis vannak olyan challengek amik csak 23. és 39. szinttől érhetőek el. 

Arénában pedig online játékosokkal mérkőzhetünk meg, de a gép irányítja a karakterüket, szóval egy szimpla offline játék, amiben végeredménye online tabellára kerül. Fair Play az én kedvencem, ahol tényleg 1v1 harcot játszhatunk, más online játékosok ellen viszont 3 harcost kell választanunk, akik egymás után következnek, ha az előzőt sikerült az ellenségnek kiütnie és az a játékos veszít, akinek előbb ki lesz ütve mindhárom hőse. Szerintem ez a legizgalmasabb játékmód, és ide kell a legjobban elsajátítanunk karaktereink tudását, ugyanis néha igen komoly ellenfelekkel is össze tud dobni a gép. Legvégül pedig a training módot találjuk, ahol szintén többféle edzés tervet tudunk választani magunknak, mint a Basic training ahol a különböző kombókat és parry-ket tudjuk begyakorolni, de van lehetőségünk PVE training-re a gép ellen, illetve Free Battle és Arcade Challange is megtalálható, amik már magasabb szinttől érhetőek el. 

A Pályák elég változatosak, de nem túl sok található a játékban. Egész pontosan 6 különböző helyszínen püfölhetjük az elénk kerülő harcost. Példának okáért található Metró pálya, Hibrid sziget, Egyiptom, vagy éppen Róma.

Összességében a Final Fighter egy igen jóra sikerült verekedős játék lett, amiben nagyon nehéz unalmas perceket találni, ugyanis mindig van mit csinálni, legyen az 1v1 online harc vagy éppen arcade Coop egyik barátunkkal. A harcok olyan izgalmasra sikerültek, hogy még egy vesztes csata után szívesen megyünk vissza a harctérre, hogy bebizonyítsuk méltóak vagyunk a Final Fighter névre.