Pay Day Crime War - Closed Beta - Teszt

2018.09.19

A Pay Day megjelenése mindig is nagy port kavart, a társadalom ellenes története, illetve a vicces maszkok, a 90-es 2000-es évek akciófilmjeit idéző utcai és banki csatajeleneteivel egyaránt. Mindezek köré építve az Overkill Software fejlesztői egy egész élvezhető játékot hoztak fedél alá, amiben a Co-op élmény barátainkkal a legnagyobb. A mobilos verzió egy kicsit másképpen fest, de az érzés ugyanaz. 

A Pay Day 2-höz képest a legnagyobb különbség a Pay Day Crime War-ban, a PvP mód, vagyis más online playerek ellen, csapatban kell játszanunk, vagyis feltörnünk a széfet bankrablók esetén, rendőrként pedig megvédeni azt. Folyamatos Re-spawn van a játékban, nem kieséses, ami részben jó, részben sajnos nem. Mivel kiélezettebb meccseket lehetne összehozni egy kieséses alappal, de így az újra spawn-olás miatt nem válik érdektelenné a játszma egy pillanatra sem. Ez viszont a pörgös játékmeneten szinte semmit sem változtatott, a taktika része már más kérdés. Ugyanis 3 széf közül az "A" jelölési adja a legtöbb pontot, akkor is ha feltörjük (Drill-eljük) bűnözőként, akkor is ha megvédjük rendőrként. A "B" és "C" jelölésüek már kevesbb pontot adnak, de még mindig megnyerhetjük az adott meccset, ha mindkettőt magunkénak tudjuk, "frakciótól" függetlenül. Ezek a pontok között zajlik a körübelül 2-3 perces mérkőzések, amikben még a karakterek skill-jei is megnehezíthetik, vagy éppen megkönnyíthetik dolgunkat. Ugyanis minden "frakcióban" 4 karakter található, akiknek külön lehetőségünk van változtatni a maszkját, elsődleges fegyverét, másodlagos fegyverét, illetve fejleszteni is lehet őket, ugyanúgy mint a fix skill-jüket is, csakhogy néhány példát említsek, Dallas-nak adneralin injekció a képessége, amivel egy kis HP-t tud feltölteni, míg Wolf pedig Senty gun-t tud lerakni bárhová, aki onnan aprítja a rend szorgos őreit. Azért náluk is akad egy két érdekes tulajdonság, de nekem a legjobban az alap karakteré tetszett, aki egy bizonyos ideig Heavy Armor-al rendelkező Shotgun-os rohamosztagossá válik, ezáltal elég nehéz a kiiktatása. Viszont, hogy az összes karakter feloldodjon ahhoz elég sok győztes meccsre lesz szükség. 

A Beta-ban több módot is lehetősünk van kipróbálni, először csak a Quikmatch, de pár győztes játék és máris mehetünk a Randked mode-ra. A gyorsjáték mindössze 1 mérkőzést jelent valamelyik oldallal, míg a ranked-ban egyet a rendőrökkel, egyet pedig a bankrablókkal játszunk. Barátokkal is tudunk játszani, feltéve ha nekik is megvan a beta verzió, csupán a lobby ID-jét kell a keresőbe beírni, és már csatlakozni is tudtok a Host player-hez, hogy közössen védjétek meg a bankot, vagy éppen együtt rámoljátok ki, mindenesetben a hangulat óriási. 

Összességében a Pay Day Crime War Beta-ja nagyon biztató előjelekkel kecsegtet, mint a lagmentes játék, illetve a könnyű csatlakozás a barátokhoz. Ezenfelül viszont a Pay Day játékokból megszokott hangulat amit a a 90-es 2000-es évek bankrablós filmjeihez tudnám a legjobban hasonlítani, mint példálul a Szemtől Szemben, vagy a Holtpont. Ezeket összevetve ha tényleg így fest majd a játék teljes egészében megjelenés idejében is, akkor nagyon valószínű, hogy ott lesz minden multiplayer lövölde kedvelő mobilkészülékén ez a hangulatos és látványos darab. Megjelenés októberben. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról: