Farlight 84 - Kipróbáltam a legújabb Steampunk Battle Royale játékot.

2021.01.15

A LilithGames Stúdiót, remélhetőleg nem kell bemutatni mobiljátékos körökben, hiszen olyan könnyed címeket köszönhetünk nekik, mint az AFK Arena, Rise of Kingdoms, Warpath, vagy az Art of Conquest. Amik a maguk stílusában nem lettek kiemelkedőek, mégis kellemes órákat el lehet velük tölteni. Most viszont teljesen új vizekre eveznek a srácok, hiszen már egy ideje tudjuk, hogy legújabb játékuk a Farlight 84 egy Steampunk jellegű Battle Royale játék lesz, aminek teszt verziója már elérhető alternatív letöltő oldalakról.

A játék Cinematic Trailer-e nagyon meggyőzőre sikerült, hiszen bemutatásra került a játék világa, amihez még párosult némi jármű és fegyver bemutató. A videó alapján joggal számíthatunk egy pörgős izgalmakban bővelkedő Battle Royale játékot. Lássuk, hogy ez hogyan sikerült a tesztverzióban:

A játékban a tipikus Battle Royale elemek mind felfedezhetőek, viszont apró ám de érdekes eltérések vannak. A legnyilvánvalóbb különbség a fegyvereken állapítható meg, hiszen a steampunk stílusnak tökéletesen megfelelnek, egészen a modern lézerfegyertől a kicsit kopottas Light Machine Gun-ig. A járművek szintén említésre méltóak, hiszen a szokásos négykerekű terepjárón kívül egy óriás pók szerű robotot is irányíthatunk. A térkép megfelelő méretű, és külön tetszett, hogy egy amolyan "kapszulában" érkezünk, ami landolás megkezdése előtt leválik a rajtól. 

Tehát ezek az elemek mind tetszetősek annyira, hogy csábítóak legyenek a Battle Royale játékok kedvelőinek, viszont a trailerben látott pörgős játékmenet sajnos egyelőre csak a videóban köszön vissza. Hiszen az irányítás még kicsit szaggatott, és ezen sajnos még az ötletes állandóan nálunk lévő jetpack sem sokat segített. Viszont ezek a hibák szerintem javíthatóak még a globális megjelenésig, ezért bizakodva várjuk a végleges megjelenést. Addig is nézzétek meg gameplay videómat a teszt verzióról. Béke.

Dequator Marses