F1 Mobile Racing - Konzolokhoz közeli színvonalat hozott a Codemasters

2018.10.29

A cikk Szabó Péter beszámolója alapján készült, ezúton is szeretnénk megköszönni neki az áldozatos segítséget. Mivel látóterünkből kicsit távolabb esett ez a játék, amire mindenképpen érdemes odafigyelni, nem csak a látványos grafika, tökéletesnek mondható hangeffektek, hanem az élvezetes játékmenet miatt is. Egyenlőre csak iOS-os felhasználóknak érhető el, de ha igazak a hírek, akkor még idén kipróbálhatják androidos készülékeken is a Codemasters legújabb Forma 1-es fenegyerekét. 

Ha az utóbbi időkben Forma 1-es játékról beszéltünk akkor mindenképpen a Codemasters által napvilágot látott Formula 1 szimulátor valamelyikéről lehetett szó, amit igényes grafika, hatásos hangok, és élvezhető játékmenet jellemez. Nem kis kihívást jelentve az autóversenyek ezen ágának szerelmeseinek. 

Bizony ez nincs másképpen sem az F1 mobile racingben sem, ahol Playstation 3-as szintű grafika, kíváló hangeffektek, valós pályák, reális gépszörnyek várnak ránk. Az irányítás kicsit nehézkesre sikerült, de egyáltalán nem megszokhatatlan. Az pedig, hogy az autók nem törnek, talán még előny is lehet, mert nem kell legalább még arra is figyelni, mivel a mobilos verzió nem szimulátornak készült, ezért ilyen apróságot hibának sem igazán lehet felróni. 

Rengeteg játékmód található akár a Single race mode-ban, akár a Duel mode-ban ami igazából a PvP-nek felel meg. Ugyanis online játékosok ellen is összemérhetjük tudásunkat. Az autók személyre szabása is egész jó lett. Nem túl sok ahhoz, hogy elvesszünk a részletekben, de nem is annyira kevés, hogy ne tudjunk egy egyedi Formula one autót összehozni. 

Összességében egész jó kis arcade száguldozás lett az F1 Mobile Racing, ahol a hangok, a látvány mellett külön örömet jelent más online játékosok ellen autóba szállni. Egyenlőre csak App Store-ban elérhető a játék, android-os felhasználóknak még kicsit várni kell a megjelenésre, de a készítők megígérték, hogy még idén megkaphatják ők is ezt a remekbeszabott Forma 1-es autóversenyt.