Érdekes bejelentést tett a Nintendo elnöke

2019.01.09

A Nintendo a Konzolgyártók egyik nagy öregének minősül mivel már a 90-es években olyan készülékeket dobtak a piacra, mint a Gameboy illetve a Supernintendo, amikre egy valamire való gamer a mai napig nagyon szívesen emlékezik vissza. Talán még egy könnycseppet is elmorzsol annak tudatában, hogy ezek a konzolok mekkora élményt nyújtottak abban az időben. 

A napokban egy nagyon érdekes interjút adott Shuntaru Furukawa a Nintendo elnöke, amiben egész pontosan azt ecsetelte, hogy a Nintendo nem tervez már konzol készüléket kiadni. Ugyanis a mostani trendekhez hűen a mobilkészülékre történő fejlesztést szeretnék megcélozni. Ez bizony nem azt jelenti, hogy hanyagolni fogják a Nintendo Switch-et, vagy a WII U-t. Csupán felismerték, hogy milyen irányba halad a játékipar, és idejében szeretnének megújulni. A Nintendo a Márióval a csőd széléről hozta vissza az akkor haldokló céget, mégis egy vízvezeték szerelővel képesek voltak további 30 évet kihozni konzoljaikból. Jelenleg viszont újabb változás küszöbén vagyunk, amit a Nintendo munkatársai felismerték és alkalmazkodnak az új helyzethez, ami most jelenleg a mobilkészülékek felé húz. A legfontosabb értéknek azt tartják a Japán multi vállalatnál, ha sikerül a "Nintendo élményt" átadni a játékosoknak, és erre a mobileszközök nyújtják az ideális platformot, így viszont muszáj nekik is a változás útjára lépniük.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy felhagynak a jelenlegi konzolok fejlesztésével. Csupán alkalmazkodnak a jövő technológiájához. Ezek szerint az sem véletlen, hogy márciusban egy Super Mario Kart fog megjelenni mobilkészülékekre, ami szintén arra enged következtetni, hogy a Japán Óriás már rég megtette a szükséges lépéseket ebbe az irányban. Mi csak drukkolni tudunk nekik, hogy sikeresen átavanzsálják mobilkészülékekre a "Nintendo élményt"

Forrás: Esport1.hu