Eclipse Isle – Beta teszt – Anime Battle Royale

2019.01.03

Ha emlékeztek az Operation Stormy Island nevű játékra, akkor bizony ismeritek az Eclipse Isle-t is. Mivel csak egy névváltoztatás történt a Beta teszt előtt, és így már egy jóval rövidebb és egyszerűbb címen nevezhetjük a NetEase legújabb Battle Royale játékát, aminek beta-ja csak ázsiai régiókban érhető el. 

A Melee Attack-os (közelharci fegyverek) Battle Royale játékok idén feltörekvőben lesznek. Tavaly egyedül a Survival Heroes nevű alkalmazásban találkozhattunk ilyen harcstílusú Battle Royale játékkal. Hamarosan meg fog jelenni a King of Hunters, és valamivel utána érkezhet az Eclipse Isle is, amit nem izommetrikus, hanem TPS nézetben játszhatunk. Külön érdekessége, hogy karaktereket kell választanunk a játék előtt, akiket irányítani szeretnénk a map-on. Mindegyikőjüknek külön fegyvere van, amit saját stílusukban tudnak használni. Egy alaptámadás, és 3 skill akció áll rendelkezésükre. Innentől kezdve a szerencsefaktor minimálisra csökken ennél a játéknál, mert itt, ha nincs szerencsénk, akkor sem kell hosszú percekig normális fegyvert loot-olnunk. Mivel az első fegyver, amit találunk az mindig a karakter adott fegyvere lesz. Maximum nyilat tudunk még pluszba begyűjteni, ami túl sokat nem szokott zavarni a harcok közben. A Karakterek változatosak, teljesen más harcrendszerrel rendelkeznek. Választható szamuráj, gördeszkás srác, varázslónő, mágus, és még jó pár később feloldható karakter. 

A térképen nem csak játékosokkal találkozhatunk, hanem beépített BOT-ok is vannak a játékban, akik különböző szörnyekként jelennek meg. Akár egy táborban találhatunk rájuk, valamelyik városban, de akár a puszta közepén is. Fejlődésünk érdekében érdemes őket is lezúznunk. 

Kicsit másképp oldották meg a kör szűkülését is. Mivel itt a térkép kerületekre van osztva, amik szépen egymás után beszürkülnek, és ha bizony azon a területen tartózkodunk, akkor sürgősen keresnünk kell egy olyan területet ahol még sérülés nélkül garázdálkodhatunk. 

A látvány Pazar. Az Anime stílusú kivitelezés, nagyon illik az egész játék dinamikájához, amiben több éghajlati területet is található. A harcok nagyon látványosak és izgalmasak is. Akár ha egy hordóba bújva camp-elünk, vagy lóháton átszeljük az egész pályát. 

Összességében az Eclipse Isle egy igen szép Anime stílusú játék lett, aminek már a beta verziója is tökéletesen fut, leszámítva a kisebb nagyobb szerver laggot, ami érthető is mivel ázsiai szerveren működik még a játék. Mindenkinek bátran ajánljuk, akik a Hack-and-Slash stílust kipróbálnák egy Battle Royale játékban. Az Anime kedvelőinek is bátran merem javasolni, mivel a gyönyörű grafika és látványvilág abszolút hozza az általuk kedvelt hangulatot. A megjelenésről pontos információnk nincs, valószínűleg csak március, április környékén várható. Addig viszont nézzétek meg bemutató videónkat a játékról.