Durango – Lehet, hogy hamarosan bezárja kapuit?

2019.10.18

Jóformán bojkottálni szeretnék külföldi facebook csoportokban a Nexon stúdiót, hiszen évek óta vártak a játékosok a globális megjelenésre, ugyanis évekig csak Koreában volt elérhető a játék. 2019 Május vége felé sokak nagy örömére elérhetővé tették globálisan is a játékot, bár lehet már túl későn? 

Ha valaki tavaly megkérdezi tőlem, hogy melyik a legjobb mobiljáték kiadó, gondolkodás nélkül a Nexon Stúdiót mondtam volna. Mind a prémium játékok kategóriájában mind pedig az ingyenesen letölthető játékokban nyújtottak át nekünk olyan emlékezetesek alkotásokat, amiket a mai napig visszaemlegetünk. Ám az idei év nagyon nehezen indult és sajnos nagyon úgy fest, hogy egyre jobban kicsúszik a lábuk alól a talaj. Ugyanis történetesen december 18.-ával bezárja kapuit a Durango és nem lesz elérhető a játék. Hogy ez végleges vagy csupán ideiglenes leállást jelent, nem lehet tudni, de ahogy a dolgok jelenleg állnak, félő, hogy végelegesen búcsút vehetünk ettől a dínós MMORPG-től. 

Megfelelő számú játékos bázis elérése nélkül sajnos, úgy gondolták a Nexon stúdiónál, hogy nincs értelme tovább futtatni a szervereket. A legnagyobb probléma talán az volt a játékkal, hogy nagyon sokáig húzták a globális megjelenést. Ugyanis amikor megjelent Ázsiai régiókban a konkurens játékok csekély számmal bírtak, és nem kellett olyan nagy nevekkel megküzdeniük, mint a Brawl Stars, Call of Duty: Mobile, vagy éppen a LifeAfter. Ilyen konkurens nevek mellett a túlságosan is monoton játékmenetű Durangonak sajnos még a dinoszauruszukat kedvelő játékosok sem bírtak sokáig elleni vele. A craftolási rendszer összetettsége is lehet, hogy egy hangyányit túl lett tolva, és ami megmenthette volna a játékot a közösségi élmény klán háború formájában, aminek eléréséhez nem kevés játékidőt kellett belerakni a játékba. 

Végeredményben ez az izommetrikus nézetű MMORPG nagyon jó játék lett volna, ha megfelelő időben jelenik meg és a fejlesztő, kiadó nem húzza addig a megjelenést, amíg szépen lassan rétegjátékká vált a Durango, és azzal, hogy beszüntetik a szervereket, csupán azzal a szűk réteggel tolnak ki, akik még esetleg hajlandóak is voltak költeni a játékra.