Dream Walker - Teszt - Jobb mint gondoltuk

2018.07.12

Több ízben is érdekes alkotásnak mondhatjuk a Dream Walker nevű játékot, ami Június 17.-én jelent meg teljesen ingyenesen, iOS és Android készülékekre egyaránt. 

Az alkalmazásban egy alvajáró kislányt kell az ágyától a tükörig eljuttatnunk, úgy, hogy ne essen le az útjáról, ami a pályákat díszítő elemekre jellemző, bútor darabok vagy esetleg könyvek. Viszont mivel egy álomban vagyunk, ezért nagyon nem úgy nézz ki a dolog, mint mikor reggel kómásan félig csukott szemmel átvonszoljuk magunkat a tükörhöz. Ugyanis itt 90-en fokban kanyarodik az útvonal, és kis hősünk csak akkor kanyarodik, ha mi a megfelelő pillanatban a készülékünk kijelzőjére pöccintjük az ujjunkat. Mivel karakterünk alszik, ezért csak egyenesen tud menni, előszőr igen lassan, de ha nem hibázik, egyre bátrabban, a végén szinte már kocogva siet a célja felé. 

Így első olvasásra nagyon könnyűnek tűnhet a játék, ám a készítők gondoskodtak róla, hogy egyáltalán ne legyen sétagalopp célünk elérése. Mivel az utat jelentő alkotó elemek, velünk együtt mozognak, átalakulnak előttünk, vagy éppen akkor tünnek elő a semmiből mikor pont odaérünk. Ezeken kívűl különböző jelekkel találkozhatunk amik kanyarodásra kényszerítik szereplőnket, vagy éppen meg is állítják egy adott ponton. Ha még ez sem lenne elég, bizony a gravitáció törvényei sem úgy hatnak hősünkre ahogy azt megszoktuk. Ha az út úgy kívánja, akár fejjel lefelé, vagy oldalirányba is haladhatunk a kis főszereplőnkkel. Térlátásunkra is kell hagyatkoznunk bizonyos részeknél, mivel sok helyen előfordul, hogy fizikailag lehetetlen az átjutás, de mivel a térhatás miatt úgy látszik, hogy egymáshoz ér, két építő elem, akkor ott bizony át tudunk menni. Checkpoint is van a pályákon amiket zászlóval integető nyuszik jelölnek, szükségünk is lesz rájuk, mert néhol egyáltalán nem várt kihívások repülnek egyből az arcunkba, ami bizony jónéhány leeséssel jár. 

Négy pálya, vagyis négy chapter közül választhatunk, az ötödik még sajnos várat magára, mivel rákattintva csak a Coming soon feliratot tudjuk elolvasni. Egy pálya teljesítése után csillagokat kapunk ami bizonyos szám elérése után nyitják a következő chapter-t, tehát egy-egy fejezetet többször is végig kell játszanunk. Ezt, hogy ne unjuk meg, a készítők azzal fűszerezték meg, hogy nincs kétszer ugyanolyan útvonal. Valamikor csak kis eltérés van az előző játékhoz képest, van amikor teljes mértékű a változás, még az is előfordul, hogy új elemek is kerülnek be az adott pályára. Miközben haladunk az útvonalunkon foszforeszkáló pillangókat gyűjthetünk be, amikért minden sikeres pálya végén pörgethetünk egy szerencsekereket amiből nyerhetünk, új skint-t a karakterünknek, amiket választva a játék nehézségét is befolyásolják. A kerékből nyerhetünk még bizonyos számú pillangókat, de sajnos el is veszíthetjük őket egy rossz pörgetés miatt. 

Összességében a Dream Walker jobb lett mint amire számítottunk. Ez annak köszönhető, hogy a szürreális rémálom végig érezhető minden pályán amibe a főszereplő kislány belecsöppent. Ezt a hangulatot tökéletesen sikerült eltalálni, mind a hangokkal ming a képivilággal egyaránt. Ezeken kívűl az egyszerű megoldások bizony rákényszerítenek, hogy logikai képességünket, gyorsaságunkat, vagy éppen térlátásunkat használjuk az adott rész átjutása érdekében. Tehát ez az alkalmazás kitünő szórakozás, remek kihívás, akár kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról: