DOTA Underlords – Kipróbáltuk a bétát

2019.06.21

A MOBA stílusú játékok óriási népszerűségnek örvendhetnek, mint PC-n, mint pedig Mobilplatformon egyaránt. a DOTA (Defense of the Ancients) Steam-en egy elég népszerű ingyenes MOBA játék, aminek már 2. része is megjelent. Most pedig alternatív letöltő oldalalakon már elérhető a mobiljáték magyar nyelvű verziója is, ami igazából sok munkát nem igényelt, mivel legnagyobb meglepetésünkre nem is egy MOBA játékról van szó, hanem inkább egy közepesen kivitelezett Autochess stratégiáról.

Elég érthetetlen számunkra, hogy egy ekkora sanszot a Valve production ilyen közepes minőségben prezentáljon, még akkor is, ha "csak" mobilkészülékről is legyen szó. A DOTA underlords grafikai megoldása igencsak sok kívánni valót hagynak maguk után. Viszont a karakterek elég változatosnak tűntek így néhány játék alapján, ámbár ez igencsak kevés egy tartalmas játék kivitelezéséhez. 

Az alkalmazás teljes mértékben az autochess játékok stílusára épül, ahol 8 játékos csap össze egymással körökre osztva a csatákat, de a harcok valós időben zajlanak, szinte teljesen automatán. A mi dolgunk csupán annyi, hogy a csaták előtt megfelelő helyre helyezzük karakterünket, akiknek számát körönként tudjuk növelni, és plusz skilleket is begyűjthetünk, amik szupportként vagy valamilyen támadásként funkcionálnak. 

Személy szerint a karakterek kidolgozottsága nélkül igen közepes próbálkozás lehet a DOTA Underlords, remélhetőleg a globális megjelenésig kap némi ráncfelvarrást és egy szebben kidolgozott játékot kapunk, ami méltó a nagy DOTA névhez. Nézzétek meg bemutató videónkat a béta verzióról. Ha esetleg ti is ki szeretnétek próbálni a játékot, akkor a videó leírásában megtaláljátok a letöltési linket.