Diablo Immortal - a rajongók nem örülnek, lázad a fél internet. Miért is?

2018.11.04

a 2018-as Blizzcon-on bejelentették a Diablo Immortal-t, és meg kell hagyni a rajongók nem örültek neki igazán. Rengetegen hangot adtak csalódásuknak akár dislike akár negatív komment formájában. De miért is? Mert szerepel a leírásban a mobil szó? Függetlenül attól, hogy a játék milyen? Mi ez ha nem előítélet a javából?

Megannyi Diablo klónnak jóindulattal sem nevezhető játék található Play Áruházban is és App Store-ban is. A Blizzard mégis kivárta azt az időt, amikor a mobilkészülékek megfelelő hardver-rel rendelkeznek, hogy egy igazán élvezetes Diablo játékot elvigyenek. A rajongók mégis csalódtak, mert ők inkább egy Diablo 4-et szerettek volna látni. Ami igaz az igaz: Egy diablo 4 valószínűleg sok ember szívét megmozgatta volna, de addig amíg még ennyi "élet" van a Diablo 3-ban, felesleges lehet egy 4. epizód. Viszont az, hogy egy műfajteremtő játék aminek megannyi utángyártott gagyi copy-ja létezik, de ő maga még nem tette tiszteletét a mobiljátékok piacán, bizony én azt hiánynak tartom. Nem is beszélve arról, hogy a gameplay trailer olyan minőségről tett tanúbizonyságot, hogy a copy-játékok akár már most lehúzhatnák a rolót. 

A trailer alapján a Diablo Immortal ígéretesebb mint kortársai összességében véve, a rajongók mégis boldogtalanok. De remélhetőleg ez az előítélet elszáll majd, amikor zsebükből tudják előhúzni a Diablo sötét és komor hangulatú világát. Mi nagyon várjuk a megjelenés előtti Beta tesztet, amivel kapcsolatban reméljük, hogy egy részletes teszttel is tudunk készülni nektek.