Diablo a NetEase szemével

2018.11.09

Ezt a beszámolót a Gamestar cikke alapján írtam. Ugyanis amint vége lett a 2018-as BlizzCon-nak, a NetEase munkatársai egy rövid interjú keretein belül megválaszoltak egy alapkérdést a Diablo Immortal-al kapcsolatban.

Messiah a neve a NetEase Games saját motorjának amit még 2010-ben fejlesztettek ki és azóta is sikeresen használják különböző játékokban. Illetve még annyit elárultak, hogy külön PC-s port nem lesz a játékból, de a senki nem kap érte bant, ha szabályosan játszik emulator használatával, legyen az akár bluestacks vagy Nox, egészen addig amíg csalást nem használunk természetesen. 

Az ezen felül eső kérdések viszont még megválaszolatlanul maradtak a project korai fázisa miatt. Így nem eldöntött, hogy Android és iOS felhasználók játszhatnak-e majd együtt, ahogy az sem pontosan milyen rendszer fog kelleni az alkalmazás hibátlan futtatásához. A NetEase Games elveit nézve gyengébb készülékekre is elérhetővé teszik app-jaikat, csak az bizony komolyabb élményvesztéssel is járhat. Viszont, hogy a Diablo esetében is ez lesz az eljárás, az még egyenlőre szintén kérdés marad. Jelenleg a csapat olyan project-eken dolgozik mint az auckiós ház, a PvP és transzmog rendszer. Végül még az is kiderült az interjúból, hogy a történet nem lesz olyan sötét mint, ahogyan azt eddig megszokhattuk. Hogy ez mennyire jó, az már más kérdés, reméljük, azért nagyban nem szakítanak az előző részek zord, konok hangulatával. Továbbra is várjuk a Diablo Immortal megjelenését, ami sajnos csak jővőre várható, ami az év bármely pontjára eshet.