Deep Space – Űr hideg borzongás, vagy inkább mégsem?

2020.02.05

Play áruházban a prémium játékok táborát erősíti az Infinity Devs, első komolyabbnak mondható próbálkozása, az űr horror köntösbe burkolt, egyedinek nem igazán mondható túlélő játék, amiben egy balul elsült kutatásból kell megmenekülni valamilyen neve, sincs űrlaborosként.

Mobilon rengeteg ilyen "horror" játéknak, csak jóindulattal mondható próbálkozás létezik, amik mind arra épülnek, hogy jussunk ki az adott mapról, ahol egy jobb esetben félelmetes lény üldözz minket. Ha játszottál ilyen játékkal, akkor a Deep Space sem lesz teljesen ismeretlen neked. Ha esetleg kedveled a műfajt, akkor is óvatosságra intenélek a játékkal kapcsolatban, ugyanis prémium kategóriában én ennél egy picit többet várok. Az irányítás nehézkes, a feladatok nem néhol elég zavarosak, bár az utóbbi lehet csak az én hibám. A hangok azok, amik jól meg lettek csinálva, egyedül miattuk van, hogy néha meg tud ijedni a játékos. Ugyanis Jump scare is inkább hangok formájában fordul elő a játékban. A Grafika az egészen elfogadható, bár az idegen támadások minden animáció nélkül egy fura képet bedob a játék az idegenről és ezzel le is van tudva, hogy levadászott minket. Utána pedig kezdhetjük, az egész túl élősdit előröl. 

 A Deep Space elsőnek nem tűnik rossznak, de egy kis játékidő után bizony képes ideje korán ellaposodni. Egyedül talán a történet érdekessége, ami arra késztet minket, hogy végére járjunk ennek az űrkatasztrófának.