Dead Rain - Teszt - Folyton nem eshet

2018.07.11

Végtelen eső... Esik, esik, és csak esik. Valószínűleg, ez az eső felelős a vírusért, ami miatt az emberek megvadult elmebetegként üldözik a még meg nem fertőzött túlélőket. A Vírus mellékhatása pedig, hogy a már nem emberek testéből növények nőnek ki. Hősünknek pedig, ebben a káoszban elveszett lányát kell megkeresnie, akár általad is, iOS és Android készüléken egyaránt.

a 90.-es években, mit meg nem adtunk volna egy oldalnézetes akciójátékért, amiben tényleg az Akción van a hangsúly. A Dead Rain pont az ilyen játékok emléke előtt tisztelegve, látványban, hangulatban és játékmenetben is elhozta nekünk ennek a kornak a varázsát. Az alaptörténet ismerős lehet a Last of Us című műalkotásból, amivel a történet már kiemelkedik az alap zombis téma körgyűrűjéből. Mivel itt a fertőzött eső hatására, növények nőnek ki az emberekből, amik befolyásolják úgy az ember idegrendszerét, hogy dühöngő őrülté változtatják, míg a Last of Us-ban egy gombafaj okozza ezt a pusztítást az emberek tudatában.

A történet adott, a játékmenet pedig magában nagyon adja, az életünkért menekülünk érzést. Segítségünkre van egy hatalmas kalapács, amivel falat üthetünk be, tárgyakat verhetünk szét, kék kocka (cube) reményében. A fa zombikért viszont aranyat kapunk, amit láda nyitásra költhetünk. Szükség is lesz rá, mert karakterünket is és felszerelését is, külön külön fejlesztenünk kell, különben nem fogunk bírni az egyre erősödő hordákkal. Fegyverként szolgál a már említett kalapács, de rendelkezésünkre áll egy submachine gun, illetve egy shotgun, amikből egyre jobb típusokat szerezhetünk be, illetve külön a sebzésük erejét és tárkapacitásukat is növelni tudjuk, ezeket skill pontok formájában amit csillagként jelöl a játék. A pályák nem túl hosszúak még az elején, de később nehezebbek lesznek, plusz komoly kihívást jelenthet a 4 fajta nehézség: easy, normal, hard, hell, amiben hard-on már azért igencsak átélünk pár kilátástalan szituációt. 

Végeredményben a Dead Rain egy nagyon pörgős, izgalmas, jó megoldásokkal előrukkolt játék lett, ami hosszú időre lekötheti a figyelmet. Az alkalmazás sajnos nem ingyenes, viszont akció keretében mindenképpen megéri áldozni rá, akár az oldalnézetes játékok kedvelőinek vagy a zombi-apokalipszis szerelmeseinek, mivel a gyenge grafika ellenére is magával tudja ragadni az embert, pont mint a halott eső okozta zombik hősünket.

Bemutató videónkat itt tudjátok megnézni: