Darkness Rises Teszt

2018.06.23

A Nexon studió jóvoltából már európában is megjelent a Darkness Rises Hack-And-Slash játék, ami több szempontból is megfelel a kor elvárásainak.

2018 Június 20.-án jelent meg Androidra és iOS készülékekre egyaránt ez a teljesen ingyenes, akcióban gazdag játék. Rengeteg hasonló cím jelent már meg, amik sorra sorra elbuktak vagy döcögnek a piacon, mivel tartalom hiányában vannak, vagy a pay-to-win szemlélet vitte el őket rossz irányba. Szerencsére a Darkness Rises készítői más üzletpolitikát követnek. Mikro-tranzakció igaz, van a játékban, de ezt csupán a karakter külső kinézetének változtatására költhetjük, illetve ládákat nyithatunk velük amik szintén nagyobb esetben csak külső változtatásokat eredményeznek, azonban előfordulhat, hogy egy-egy jobb fegyvert is nyithatunk. Ezeken felül Még bizonyos fejlődéseket gyorsíthatunk meg amik, csak nagyon minimálisan növelik karakterünk erejét. 

A Nexon studióra mindig is jellemző volt az igényes grafika, amit hoztak a DR-ben is. Akár a táj látványos megjelenése, vagy a szereplők részletgazdag kinézetére gondolok. Az enemy orkok azért hagynak némi kivetni valót maguk után, de még így is élvezetes a legyilkolászásuk. 4 fő karakter közül választhatunk az elején, de vigyázzatok ha választottatok akkor utána már sok idő mire új karakterrel lehettek. Az első szereplőnk a Warrior, aki díszes páncélban egy karddal küldi halálba az ellenségeit. a Második egy Wizard hölgy aki az őselemek segítségével képes varázsolni. Van nekünk még egy Berserker-ünk is aki egy hatalmas baltával hasítja ketté az Orkokat. Illetve a negyedik az Assassin aki egy kétkardos bérgyilkosnő rendkívűl kecses és könnyed mozgással. 

3 féle játékmódot van lehetőségünk kipróbálni, a PvE, amiben lehetőség van egyedül a fő story küldetéseit megcsinálni, egy adventure féle küldetés sorozatot, plusz ha aranyra van szükségünk akkor Gold Dungeon, illetve kipróbálhatjuk még a Daily Dungeon-t, és az Infinity Tower-t is. Ha baráttal, vagy random player-rel szeretnénk a csatába indulni akkor kerül képbe a  CO-OP mód, amiben tudunk Duo Dungeon-ba normál ellenségek ellen harcolni, de van még hely a bizonyításra a Raid-ben ahol bizony többféle hatalmas sárkánylények ellen kell tudásunk legjavát nyújtanunk . Harmadik játéktípus pedig nem más mint a PvP, ahol más játékosok ellen szállhatunk harcba Ranked Match, Duel PvP, Team PvP és Skirmish módokban. Közösségi játékélményként még a készítők beleraktak az MMORPG-kből ismert vizuális "social life" hely, amiben tudunk beszélgetni másokkal, megmutatni a kinézetünket akár emotion mozdulatokkal, de tudunk még szerencse kereket pörgetni illetve különböző ajándékokat horgászni. Van lehetőségünk Guildhez csatlakozni, vagy magunk alkotni saját Guildet, amikben újabb feladatok és küldetések várnak ránk. 

A Darkness Rises összeségében egy nagyon jóra sikerült mobil játék. Minden benne van, amire egy mai mobil gamernek szüksége van. Látványos grafika, élvezetes és szintén látványos harcrendszer, többféle játékmód, akár baráttal akár egyedül. Kiemelném azt is, hogy van lehetőségünk sárkányokat meglovagolni, illetve óriás orkok hátára felülve, eltaposni ellenségeinket, de ha ez sem elég, még a lándzsás orkoktól el tudjuk venni a fegyverüket és azt halálosan visszadobni nekik. Hiányosságnak a pályák rövidségét és a csekély kihívást emelném ki, mivel az elején elég könnyűnek tűnt a játék, de ezek viszont még az update-ekkel változhatnak. Azonban a konzol szintű Hack-and-Slash élmény kárpótol minket ezekért a hiányoságokért. Számomra úgy tűnik, hogy a Diablo, a God Of War 2, és a Shadow Of War játékokból gyúrták össze, és hozták mobil szintre ezt a remek alkotást. Mindenkinek bátran ajánlom aki valami kimagaslóra vágyik ebben a stílusban.