Cyberika – Új játékot készül kiadni a Kefir!

2020.10.24

A Kefir! Fejlesztő stúdió a Last Day on Earth (Play Áruház, App Store) című játékával műfajt teremtett az izommetrikus nézetű túlélő jellegű RPG-vel, amihez az óta rengeteg frissítés és újítás érkezett. Idő közben kiadták egy ugyanilyen stílusban, de egy dark fantasy világba játszódó hasonló RPG-t, ami jóval nehezebbnek bizonyult, mint elődje. A Grim Soul-t (Play Áruház, App Store), emiatt inkább egy szűk réteg szerette meg. Említésre méltó, a nem olyan régen bemutatkozott Frostborn: Coop Survival (Play Áruház), amiben a címéhez hűen, kooperatív játékmód is tartozik. Hamarosan pedig legújabb alkotásuk készül megjelenni, ami a jövőbe kalauzol minket, egy igazi cyberpunk stílusban, Cyberika címen. 

Rengeteg hasonló szisztémájú játék jelent meg az évek folyamán, melyek közül egy kettő kifejezetten élvezhető is lett, mint pl., a Westland Survival (Play Áruház, App Store), vagy a Dark Days (Play Áruház, App Store). Most viszont teljesen újdonságként hat, hogy egy sci-fi témájú világban kell túlélnünk úgy, hogy bázist építünk, gyűjtögetünk, harcolunk a helyi bandák ellen. 

Nézzétek meg a játék bemutató videóját, amiből kiderül, hogy nagyjából ugyanaz lesz a felépítése a játéknak, amit eddig megszokhattunk, de valami eszméletlen jól ráhúztak az egészre egy cyberpunk köntöst. Hivatalos megjelenési dátum sajnos nincs, de elképzelhető, hogy a Cyberpunk 2077 megjelenésével egy időben már játszhatunk is vele. Hiszen, miért pont most hoznának fel egy ilyen támájú játékot?