Evoland Teszt

2018.06.17

Nem sok cím látott napvilágot ami a játék történelem evolúcióját mutatja be. Az Evoland viszont pont ilyen, kezdve a 8-bit-es DOS alapú játéktól, át a 90-es évek pixeles világán, egészen napjaink 3D-s mobil élményéig. 

Az ötlet maga egészen eredeti, viszont a kivitelezésben, nagyon sok hiba lehetőség léphet fel, ha játék generációkat keverünk össze egyetlen egy játékban. Az eredmény igencsak érdekes lett.

Nem volt könnyű dolga a fejlesztőknek, hogy egy ilyen project-et sikerre vigyenek, akár még mobil játék keretein belül sem. 

Amikor elindítjuk a programot szokványos intro-t és menüt kapunk, viszont elindítás után a játék azonnal átvált DOS alapú kezelőfelületre, ami igancsak nehézkessé teszi az irányítást. De ez nálunk sem volt másképpen a 90-es évek elején, amikor elöször próbálhattam ki ilyen játékokat. 

ahogy haladunk a történetben, úgy fejlődünk mi is és maga a játék is. minden egyes evolúciós lépcsőfokot egyesével tudunk megmászni, értendő ez az irányításra, a többféle szín világra, és később a játékmódokra is. Sok klasszikus nevet elővettek a készítők, mint pl a zelda vagy a final fantasy sorozat. Rendkívűl jó nézni, ahogy szemünk láttára fejlődik a pixel látványból egy varázslatos világgá. Egyenlőre csak Android tulajdonosok tudnak játszani vele, de remélhetőleg hamarosan megjelenik iOS rendszerekre is.

Mindenkinek ajánlom aki egy különleges játékra vágyik, és annyira elkötelezett gamer, hogy szívesen végignézné a játékvilág evolúcióját.