DragonBall Legends Teszt

2018.06.15

A Bandai Namco kiadásában végre egy olyan Dragonball játékot kapunk ami fejlődésrendszerben, grafikában, és persze a harcban is megállja a helyét. 

Eljött az idő!

Már jó pár hónapja megjelent a DRAGONBALL LEGENDS mobiljáték Android és iOS készülékekre egyaránt, és az eredmény nem is lett rossz.

Sokunk nagy kedvence a DRAGONBALL egy nagyon jó verekedős játékban tért vissza a Bandai Namco keze nyomán. Hasonló elven működik mint a Tekken: egy alaptámadásunk van, azon kívűl kártyákkal tudjuk behozni a speciális támadásokat, és ezeket tudjuk kombozni. De ne szaladjunk ennyire előre nézzük szépen sorjában: az anime-ban szereplő rengeteg karakterek 3 fő csoportra vannak osztva Hero, Extreme, Sparking. Mindhárom kasztból összetudunk hozni erős karaktereket, de a Sparking-ok tudnak a legerősebbek lenni. Ha új harcost szeretnénk, akkor a summon résznél 20 illetve 1000 gyémánt ellenében tudunk intézni. Érdemes kivárni az ezret és azt megvenni, mert nagyobb eséllyel kaphatunk Sparking harcost. Minden kasztot 3 csillagos szintig lehet növelni és akkor aktiválódik az összes ability. Ezeket növelni mindig a summon álltal szerzett karakter kártyákkal tudjuk, de külön szintjük is van a harcosoknak amik az igazi erejüket határozzák meg. Ezek fejlődnek ha story modban haladunk, illetve külön a Train menüpontban. PvP modban idegenekkel, de barátainkkal is harcolhatunk, viszont ott XP fejlődést nem kapunk. Adventure modban pedig el tudjunk küldeni kalandozni a szereplőnket, aki egy idő után mindenféle hasznos cuccal tér vissza.  KAMEHAMEEEE

A Harc Mindenekelőtt

Mielőtt megkezdenénk a végtelen harcokat össze tudjuk állítani hatos brigádunkat, amiből nagyon sokféle lehetőség áll rendelkezésünkre. Ha kiválsztottuk kedvenc hatos fogatunkat, akkor utána elindul egy kis párbeszéd, ami után kiválaszthatjuk a pálya feltételeihez mérten, hogy kiket viszünk a mostani csatába. A harc közben az irányítás nagyon egyszerű, akár egy kézzel is játszható. minden harcosnak 1 alaptámadása van, amit ki lehet egészíteni speciális támadásokkal, kártya formában a bizonyos energia szintért cserébe. Ezt az energia szintet harc közben a bal alsó sarokban jelző ikonra kattintva tudjuk növelni, illetve harc közben is növekszik lassan. Általában több karaktert vihetünk harcba ezeket szinte bármikor válthatjuk, szükség is lehet rá, mert itt is rendszerezve vannak a szereplők, és van amelyik alapból többet sebez a másikra. Ha ügyesen harcolunk a csata közben, azt a játék dragonball-okkal jutalmazza. Ha ezekből megkapjuk az összeset akkor jön a Rising Rush ami egy Kamehame kombó az összes harcképes karakterünktől, azonnali halált okozva az ellenfelünknek.

...Biztos, hogy tovább akarsz játszani velem?... Hehehe, még mindig harcolni kívánsz? Lassan már beláthatod, hogy áldozati bárányt csináltál magadból, mikor kihívtál engem! Jó lecke lesz ez a barátaidnak.

Összességében a Dragonball Legends egy elég összetett és látványos verekedős játék lett, amiben szívesen harcolunk barátainkkal is, hogy megmutassuk mit tud a mi kedvenc karakterünk. A Grafika és a harc együttesen az animék hangulatát teljes mértékben vissza adják, emiatt merem ajánlani minden DragonBall rajongónak, illetve a verekedős játékok szerelmeseinek egyaránt.