Battlelands Royale - Teszt

2018.07.02

Battlelands Royale néven jelent meg egy vadonatúj, az eddigieknél könnyedebb, vicces grafikájú Battle Royal játék iOS-ra és Android-ra egyaránt

Battle Royal játékokból sosem elég. Legalábbis a mostani trendek erőteljesen ezt sugallják. Ennek a divatnak behódolva a Futureplay fejlesztői kidobtak egy kicsit más, de hasonló izgalmakat ígérő Battle Royal játékot.

A játék felépítése hasonló, mint az őt megelőző produkcióké. Egy nagy elhagyatott sziget a helyszín, ahol bárhova kérhetjük, hogy drop-oljanak minket, nem csupán a repülő, busz, útvonala felett, itt igazából nem is látjuk őket, csak már a zuhanással a kezdünk. Amikor megérkezünk elindul az őrült hajsza a loot-ok iránt. Viszont nem a megszokott TPS nézetet kapjuk, hanem egy amolyan oldal-felülnézetes megoldást, ami azért más hangulatot kölcsönöz a játéknak.

Az irányítás nagyon szokatlan az elején, baloldali kurzor résszel irányítjuk a karakterünket, jobb oldalival pedig célzunk és tüzelünk, mivel abba az irányba kell húznunk, vagy tolnunk az ujjunk amelyik irányba épp tüzelni szeretnénk. Jó pár vesztes meccs is összejöhet mire elsajátítjuk ezt a technikát. 

Azért is írtam, hogy könnyedebb a játék mint elődei, mivel jóval egyszerűbb a loot-olás ami azért bizonyos tekintetben könnyebbé, de bizonyos tekintetben nehezebbé teszi a játékot. Ami hátrány, hogy egyszerre csak egy fegyver lehet nálunk, ezért jól meg kell gondolnunk, mivel is vagyunk a leghatékonyabbak. Ami viszont előny lehet, hogy a töltény ikon, az épp aktuális fegyverünk töltényszámát növeli meg, nincs külön shotgun, rifle, sniper ammo. Az alapfegyverek mellett mint a Peacemaker (ami egy régi Smith and Wesson puskára emlékeztető egylövetű), Shotgun, Assault Rifle, Sniper, még airdrop segítségével Minigun-hoz, és Bazooka-hoz is hozzájuthatunk. Tárgyakból viszont csak töltényt, pajzsot, és medipack-ot tudunk még gyűjteni.  

Végeredményben a Battlelands Royale, egy mókás kis játék, azoknak akik könyedebb szórakozásra vágynak. Duo módban is tolhatjuk akár haverral, vagy idegenekkel egyaránt, ami bizony külön szórakozás. A Squad mód még várat magára, de valószínüleg be fog kerülni hamarosan az is a játékba. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról: