Army Men Strike – elérhető a béta verzió

2020.09.21

Valószínűsíthető, hogy a műanyag játék katonákat nem kell bemutatnom senkinek, hiszen az idősebb korosztály, mint jómagam is javában játszott még fizikailag is ilyen katonákkal, illetve a fiatalabb korosztály pedig az apukák játékai között találhat minden bizonnyal néhány ilyen játék katonát, akikkel  bizony nagyon kemény küldetéseken vagyunk túl. Így igazából csupán idő kérdése lehetett, hogy mikor rukkolnak elő egy olyan játékkal, ahol ezeket a régi kedves ismerősinket irányíthatjuk ádáz csatákba. 1998 tavaszán megjelent az első Army Men játék, amit sok társa követett rengeteg platformon és különböző stílusokkal is. Így igazából csak idő kérdése volt, hogy mikor fogják megrohamozni a zöld műanyag katonák mobilkészülékeinket is. 

Néhányotoknak furcsa lehet, hogy elérhető egy béta verzió a játékhoz, hiszen, már egy hónapja kb elérhető Play Áruházban, és App Store-ban egyaránt az Army Men Strike - Military Strategy Simulator, de most Androidos felhasználók kipróbálhatják a béta verziót, amiben sok különbséget nem véltem felfedezni, mégis a Play Áruházas verziót Szeptember 16.-én frissítették. Valószínűleg a nagy Army Men RTS kedvelőinek, a csalódás érzését fogja okozni, hiszen a stratégiai elemek teljes mértékben átalakultak, úgy ahogyan azt számos mobiljátékban megismertük már. Így teljesen érthető, ha a rajongóknak csalódás érzését fogja kelteni. Viszont ami miatt sokan megszerették anno ezt a játékot, azok az elemek megmaradtak, mint a ház különböző helyiségeiben történő különböző összecsapások, és a rengeteg tereptárgy, amik egy átlagos tinédzser szobáját képezik. 

Ezen felül saját kis bázisunkat is fejlesztenünk kell, hogy minél erősebb sereggel vágjunk neki a következő hadjáratnak. Amit első ránézésre, nehéz lesz elfogadni a sorozat kedvelőinek, viszont új játékosokat is megnyerhet magának ez a franchise a mobiljáték által.