Area F2 – Utolsó stádiumú Béta teszthez ért a játék?

2020.04.15

Az Area F2 hivatalos oldalán már olvasható, hogy útjára indítják április 16.-án a legnagyobb béta verziót a játékban, ugyanis olyan nagy országok is részt vesznek a teszt folyamatban, mint az Egyesült Államok, Brazília vagy éppen az Egyesült Királyság. 

Hogy ez a Rainbow Six Siege alapjaira épülő, vagy inkább teljes egészében lemásolt játék, mekkora népszerűségnek örvend, az már nem vitatható, de hogy jogilag milyen mértékben lesz maradása a játéknak az kérdéses, ugyanis még a menü zenéje is kísértetiesen hasonlít az Ubisoft által kiadásra került Siege névre keresztelt taktikus lövöldében hallhatóra. Ezen felül bele se merek gondolni, hogy játékmenetben és operátorokban milyen hasonlóság lehet. Engem személy szerint annyira nem zavar dolog, de ha az Ubisoft úgy gondolja, hogy felhasználták szellemi termékeiket a játék folyamán, akkor bizony az Area F2 kiadójának helyzete határozottan perelhető. De mivel sem ügyvéd nem vagyok, sem pedig rálátásom sincs, hogy esetleg a két félnek sikerült megegyeznie, és a játék semmilyen fékező tényezőbe nem fog ütközni, ezért csupán a figyelmet szeretném felhívni a játékkal kapcsolatos buktatókra. 

A béta verzióra bárki jelentkezhet, de sajnos régiókhoz kötött a regisztráció, viszont ha valaki kap kódot, feltételezhetően akkor is fog tudni játszani a játékkal, ha nem az adott országban tartózkodik, de ez csupán spekuláció a kódos belépés miatt. 

Minden esetre az Area F2 roham sebességgel jön felénk, mi pedig tárt karokkal várjuk. Mert ha jól alakulnak ezek a tesztek, akkor a megjelenés már valóban nem lehet olyan távoli. A lenti linken a játék hivatalos weboldalán tudtok regisztrálni a megjelenésre, és ha szerencsétek lesz, lehet hogy béta kulcsot is kaptok.