Area F2 – Ügynök bemutató: Támadók

2020.05.15

Az Area F2, a Rainbow Siege-hez hasonlóan a reflex harcok helyett sokkal inkább a taktikát tartja előnyben, amihez nélkülözhetetlen a pálya és a karakterek tökéletes ismerete. Éppen ezért Daeeemon-al úgy gondoltuk, hogy összeszedjük nektek a támadók képességeit, előnyeit és hátrányait, ahogy mi látjuk. Reméljük, hasznosnak bizonyulnak majd ezek az információk. Nagyon szépen köszönöm Daeeemon-ak a segítséget! Akkor lássuk az támadó ügynököket: 


Mike Coleman, alias Hammer: Agresszív támadó, érdemes vele előre törő játékstílust játszani. különleges képessége, hogy van egy RAM nevű faltörő kos a birtokában, amivel képes, barikádokat, törhető falakat, és megerősített falakat betörni, illetve embereket is le lehet vele ütni, de az azért elég nehéz. Felszerelés: Elsődleges fegyvere: MS249 nevű Light Machine Gun, 100-as tárral. Illetve választható lehetőség az LMG helyett egy MR1014 típusú Shotgun. Másodlagos fegyvere egy USP45, illetve egy Magnum Revolver. Gadget A felszerelésben található a Ram nevű faltörő kos. Gadget B felszerelésbe pedig választhatunk egy Granade és Flashbang között.

Előnye: Fegyverében sok lőszer található, képes szinte bármilyet falat áttörni, amivel teljesen váratlan pozícióból tud támadni. Ezt a tulajdonságát érdemes kihasználni.

Hátránya: Fegyvernek kisebb a sebzése, nagy fegyvere miatt lassú a mozgása. 


Alexey Yakushev, alias Wildfire: Hibrid támadó, ugyanolyan jól lehet passzív támadóként használni, mint agresszívként. Különleges képessége a Crossbow által képes robbanó nyilat lőni, amivel falakat is be tud robbantani, de erősített falakat már nem tud berobbantani.

Felszerelés: Elsődleges fegyvere HR416 Assault Rifle vagy egy MOSS500G nevű shotgun, amit erőteljes katonasági illetve rendőrségi fegyvernek írnak. Másodlagos fegyvere egy USP45 illetve egy Magnum Revoler. Gadget A felszerelése a Bow Launcher, ami által képes falakat, akár távolról is berobbantani. Gadget B-ben pedig Flash Bang és Smoke Granade közül választhatunk.

Előnye: Gyors mozgása és a robbanó nyíl miatt képes, akár egyszerre két helyről is támadást intézni, ami eléggé megzavarhatja az ellent.

Hátránya: könnyen leszedhető, mert kicsi az Armor szintje. 


Niklas Ginter, alias Volcano: Annak ellenére, hogy ő mindig a frontvonalban van, mégis passzív támadó. Különleges képessége a Thermite nevű gyújtó bomba, amivel könnyedén berobbantja az erősített falakat is. De utána már inkább egy Boulder, Ram, Flash, vagy éppen Phanter-nek érdemes behatolni az adott helyiségbe.

Felszerelés: Elsődleges fegyvere egy AKL-12 Assault Rifle, ami a legújabb AK-nak számít a csoportjában. Másik választható fegyvere egy MR1014, ami egy semi-automata Shotgun. Gadget A-ban található a Thermite nevű gyújtó bomba. A Gadget B felszerelésnél pedig Flash Bang és egy explosive robbanó szerkezet, amivel sima falakat képes berobbantani.

Előnye: Erősített falak berobbantása, erős fegyvere van.

Hátránya: Shocker-al védett falat nem tud berobbantani a Thermite-al. 


Ross Mackay, alias Boulder: Agresszív támadó, segítségére van az óriási pajzsa, amivel nagyon nehéz sebzést ejteni rajta. Szemből szinte lehetetlen megsebezni. Társ karakter, ami annyit tesz, hogy érdemes mögötte menni egy komoly fegyverrel rendelkező ügynökkel, aki végig tudja biztosítani Boulder előre nyomulását.

Felszerelés: elsődleges fegyvere az Expandable shield, ami nagyon jó védelmet biztosít a számára, sajnos nincs másik választható elsődleges fegyvere. Másodlagos fegyvere P99 és a Magnum Revolver. Gadget A: Expendable shield. Gadget B: Smoke Granade, Flash Bang

Előnye: Szemből szinte sebezhetetlen, ezért muszáj vele előre nyomulni.

Hátránya: Lassú, könnyen meg lehet kerülni, ami miatt könnyen sebezhető válik, szinte szabad préda lesz. Ha az enemy kicsit magasabb helyen van, akkor könnyen le lehet szedni headshot-al. Fegyvere csak a kispisztoly, ami eléggé gyengének minősül a többi elsődleges fegyverrel szemben. 


Andriy Rebrov, alias Hawkeye: Passzív támadó, különleges képessége egy SWU nevű sniper, aminek játék közben változtatható a scope a fegyveren, attól függően, hogy hő kamerás képet szeretnénk látni, kiváló zoom-al, vagy a hagyományos célzó rendszerrel.

Felszerelés: Elsődleges fegyvere a fent említett hő kamerás Semi-automata sniper, nincs alternatív lehetőség más fegyvert választani neki. Másodlagos fegyvere USP45 és a Magnum Revolver. Gadget A: Folding scope, ami a hő kamerás képért felelős. Gadget B: Smoke Granade, vagy a falrobbantó Exlposive robbanó szerkezet.

Előnye: Gyors, Fegyvere nagyon sokat sebez.

Hátránya: Kevés az armor szintje, könnyen leszedhető


Jean Fernández, alias Phantom: Passzív támadó, szintén társ karakter. Különleges képessége a Tracker UAV drone, amivel képes lőni, ezáltal megsebezni és jelölni is képes az enemy-t. Társkarakterként a drónnal érdemes velőre előre menni és leinfózni az ellenségek pozícióját, hogy a drón mögött lévő ügynök pontosan tudja, hogy hova kell támadni.

Felszerelés: elsődleges fegyver közül választható egy Skar Assault Rifle, és a MR1014 Semi-automatic shotgun. Másodlagos fegyvere USP45 vagy egy Magnum Revolver. Gadget A: a fent említett Tracker UAV drón. Gadget B: explosive robbanó szerkezet, vagy egy granade.

Előnye: egyik legjobban balance-olt karakter. Ha meg tudja lőni a drónnal az ellenfelet, akkor onnantól kezdve, bármikor a meccs folyamán a track ikonra kattintva, 10 másodpercig jelöli az enemy-t.

Hátránya: Drónozás közben szabad préda, mivel nem a saját karakterét látja a játékos. 


Sarah Cunning, alias Magnet: Ő is hibrid karakter, egyaránt jól használható agresszív támadóként erős elsődleges fegyvere, és kettesszintű armor-ja miatt. Viszont a különleges képessége, ami az EMP gránát, taktikus karakterként is kiválóan alkalmazható.

Felszerelés: elsődleges fegyvere a SA8A2 Assault Rifle, ami az egyik legerősebb, ha nem a legerősebb assault rifle a játékban. Választható helyette az MR1014-es fél-automata shotgun. Másodlagos fegyvere: USP45 vagy egy Magnum Revolver. Gadget A: EMP granade, amivel el lehet pusztítani az elektromos szerkezetek és egy rövid időre kikapcsolja a hatótávolságon belül lévő kamerákat.

Előnye: Kiváló fegyvere van, nagy sebzéssel. EMP gránáttal sok alapvető védelmi funkciót ki lehet iktatni.

Hátránya: jól balance-olt karakter, nem igazán van komoly hátránya. 


Hugo Cyprés, alias Phanter: Egyértelműen agresszív karakter, különleges képessége a szteroid, amivel kap egy kis plusz HP-t, és át tudja törni vele a barikádokat. Ha sebzett, down-os állapotban van, képes feléleszteni magát, szintén a szteroid segítségével.

Felszerelés: elsődleges fegyverei közül választható egy F2A Assault rifle, ami kiváló fegyver beltéri használatra, illetve az MR1014-es semi-automatic shotgun. Másodlagos fegyvere: USP45 vagy egy Magnum Revolver. Gadget A felszerelése, a már említett Steroids, míg a Gadget B-ben választhatunk a Smoke Granade, és a Flash Bang között.

Előnye: Szteroid használatával nagyon erős ügynök tud lenni, a sok különleges tulajdonság miatt. Maximális Armor szintje miatt szépen lehet vele előre nyomulni.

Hátránya: Lassú, bár szteroid hatása alatt kicsit gyorsabb lesz. 


John Wilson alias, Flash: Agresszív támadó, különleges pajzsa segítségével képes megvakítani az ellenfelet egy bizonyos sugáron belül. Szintén társkarakter, hasonló nyomulós módszerrel, mint Boulder, betör az ellenséghez, megvakítva azokat, addig a mögötte lévő ügynök szépen, könnyen leszedheti a védőket.

Felszerelés: Elsődleges fegyvere a Flash Shield, sajnos nincs más választható lehetőség. Másodlagos fegyvere az MG443 pisztoly, nagy kapacitású tárral. Gadget A: a pajzs villanó fény effektje, ami által képes megvakítani a vele szemben álló enemy-ket. Gadget B pedig a Smoke Granade, vagy az Explosive robbanó töltet.

Előnye: Pajzsa ellenére is nagyon gyors a mozgása.

Hátránya: Kicsi az armor szintje, ezért könnyen sebezhető, ha sikerül rést találni a pajzsán, amit úgy értek, hogy hátba, vagy oldalba lőve könnyen leszedhető. 


Minden elsődleges fegyveren változtatható a scope, ezeknek a típusait szedtük össze itt.

Iron Sight: gyorsabb mozgás scope-olás közben, nagyobb látótér.
Iron Sight: gyorsabb mozgás scope-olás közben, nagyobb látótér.
Red Dot: valamivel lassabb a mozgatása, de szintén nagy látóteret biztosít.
Red Dot: valamivel lassabb a mozgatása, de szintén nagy látóteret biztosít.
Holographic: nagy teljesítményű látványt biztosít
Holographic: nagy teljesítményű látványt biztosít
Reflex: háromszög alakú célzó, jobb látó teret biztosít, és pontosabb célzást.
Reflex: háromszög alakú célzó, jobb látó teret biztosít, és pontosabb célzást.
Optical: kifejezetten távolra alkalmazható scope, de közelre is kiváló.
Optical: kifejezetten távolra alkalmazható scope, de közelre is kiváló.

Reméljük, hogy hasznos volt számotokra ez a kis összeállítás, és ez által talán még könnyebb kiválasztani majd kedvenc ügynöködet. Ez úton is nagyon szépen köszönöm a segítséget Daeeemon-nak, aki segített összeállítani ezt a listát.