Alita: Battle Angel – The Game – Megjelent Play Áruházban és App Store-ban is egyaránt

2019.03.11

Alita: A harc angyala egy 2019-es amerikai cyberpunk-akciófilm, melyet Robert Rodríguez rendezett James Cameron segítségével, amely már ingyenesen elérhető mobiljáték formában Alita: Battle Angel - The Game címen. 

Sajnos valamiért a filmekből készült játékok sosem lesznek kiemelkedőek és ebből a skatulyából az Alita: Battle Angel sem tudott kiugrani, pedig elég ügyesen összerakott game-ről van szó. Egy MMORPG elemekkel fűszerezett Hack-and-Slash játék, ami köré nagyon szépen felépítették a filmből megszokott cyberpunk világot. 

Használhatjuk Hugo egykerekű járművét, miközben a lobby részben tevékenykedünk, illetve a moziból visszaköszönő karakterek, akik még az oldalunkon harcolva is segíthetnek minket, mind arra engednek következtetni, hogy határozottan a film kedvelőinek készült a játék. Amint elindítjuk az alkalmazást észrevesszük, hogy a grafika nem túl magával ragadó, szinte már-már többet várunk mobiljáték körökben is egy 2019-ben kiadott játéktól, és sajnos a harcrendszer is hagy némi kívánni valót maga után, annak ellenére is, hogy a fejlődés lebontva külön felszerelésre, illetve képességekre is egész jóra sikerültek.

Ugyanis 3 karakter közül választva, különböző speciális támadásokkal tudják leverni az ellent, míg akár szupport támogatást is kérhetnek akár egy pengés robot vagy lángszórós turret formájában. A filmben annyira kedvelt kocsma sem maradhatott ki a játékból, mivel itt tudunk új segítőket beszerezni, akik velünk tarthatnak küldetéseink során, igaz őket a gép irányítja, de elég széles az így beszerezhető szereplők palettája. 

Összességében Alita: Battle Angel - The Game nem akar több lenni, mint ami: Egy Cyberpunk Hack-and-Slash akció, MMORPG elemekkel megfűszerezve. Közepes harcrendszerrel és a kornak már nem igazán megfelelő grafikával. Viszont hangulatban visszakapjuk a film által teremtett közeget, és emiatt az Alita: Harc Angyala mozi rajongóinak kellemes szórakozás és kikapcsolódás lehet, még akkor is, ha Alita maga nincs a választható karakterek között. Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról.