A Way to Slay - Teszt - A magányos harcos útja

2018.08.25

A Slash of Sword - Arena and Fights készítőinek legújabb játéka, ami látványosabb harcot, de ugyanolyan kihívást jelent, egy könnyedebb megoldással, teljesen ingyenesen elérhető iOS és Android rendszerű készülékekre egyaránt.

Az A way To Slay jellegét tekintve a körökre osztott harc leegyszerűsített változata amiben csak a lépésinkkel tudunk taktikázni, logikai képességünket igénybe véve látványos harci mozdulatokkal. 

A játék alapfelépítése roppant egyszerű, ám annál érdekesebb lesz egy idő után. Egy harcos van az irányításunk alatt, kinek kinézetét és kardját a teljesített pályák ellenében tudjuk változtatni, akár egy gésa személyében vagy éppen ha úgy van kedvünk, egy harcos orkot is irányítani tudunk a harcok közben. Az ellenségek szintén elég nagy számban szerepelnek. Banditák, kalózok, szamurájok, jakuzák, orkok, és még számtalan ellenség ellen mérhetjük tudásunkat, feltéve, ha az adott számú enemy-ket el tudtuk intézni. 

A játék menete roppant egyszerű: mindig ugyanolyan sík terepű pályán kezdünk, ahol az ellenfeleink, adott távolságra vannak tőlünk és egymástól. Lépni csak egy módon tudunk, dupla kattintás az adott ellenfélre akit úgy ítélünk meg, hogy megfelelő lesz, hogy ő neki ontsuk ki elsőnek a vérét, mivel a készítők a sikeres támadást egy látványos bellasított támadással hálálják meg, ami közben a kamerát 360 fokban is forgathatjuk, nézve, hogy ki legyen a következő áldozatunk. A kihívást az jelenti az A Way to Slay-ben, hogy minden akciónál az enemyk egy lépéssel közelebb kerülnek hozzánk, ami azt eredményezni, ha úgy taktikázunk, hogy levágott ellenfelünk bajtársa csak 1 lépésre van tőlünk, akkor ő bizony a következő lépésben meg is torolja barátja hálálát, és azt nekünk a készítők szintén egy látványos harcmozdulattal honorálják. Vannak olyan harcosok akiknek 1 vágás nem is elég, előfordulhat, hogy kettő vagy három csapást is rá kell sújtanunk, hogy kimúljon. Ezeket a szívós katonákat szívekkel a fejük felett jelzi a játék, ha ilyet látsz, már számolhatsz azzal, hogy többet kell vágni rajtuk. 

Összességében az A Way to Slay egy érdekes logikai játék, amiben igen látványos és véres harcokat tudunk összehozni, egy könnyed, könnyen kezelhető mobilos formában. Ami negatívum, hogy rengeteg reklámmal bombázznak minket akár még harc közben is, amit egy jelképes összegért kikapcsolhatunk. Nem fog forradalmat hozni ez a kis alkotás a mobiljátékok piacán, de mindenképpen egy érdekes elgondolású játékról van szó, amiben diadalittasan tekinthetünk végig egy-egy harcmezőn, a leigázott ellenségink felett. 

Nézzétek meg bemutató videónkat a játékról: